Sportfysiotherapie
jonge baskedballer heeft pijn aan enkel

Heeft u klachten tijdens het sporten, een blessure of wilt u preventief advies om goed en verantwoord te sporten? Dan kan de sportfysiotherapeut van FysioVandaag u helpen. Wij hebben veel ervaring met sporters en staan dan ook regelmatig op bijvoorbeeld het voetbalveld of langs de atletiekbaan. Zo kunnen we mensen snel helpen bij een beginnende klacht en preventieve adviezen geven. We kijken niet alleen naar uw lichaam, maar bijvoorbeeld ook naar uw sportschoenen, sportomgeving en trainingsschema.

Behandeling

De sportfysiotherapeut van FysioVandaag behandelt alle voorkomende sportblessures, voorkomt herhaling van uw klacht of blessure en adviseert u op het gebied van houding, beweging en techniek.

Voordat u aan de slag gaat wordt uw klacht uitgebreid geanalyseerd, maar ook de sport, die u beoefent. Daarnaast is uw motoriek belangrijk en worden aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen in de behandeling opgenomen.

We maken gebruik van verschillende behandelmogelijkheden, zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, braces, medical taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur.

Samen met onze fysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau. Als dat nodig is overleggen we ook met uw sporttrainer. Daarbij geven we u handvatten om zelf actie te ondernemen wanneer u last krijgt van acute of sluimerende blessures.

Afspraak maken

Bent u op zoek naar een goede sportfysiotherapeut? Dan kunt u bij ons terecht!

Werkgerelateerde bewegingsklachten

Onze sportfysiotherapeut kan ook een grote rol spelen in de preventie van werkgerelateerde bewegingsklachten en ziekteverzuim bij bedrijven. Kijk ook bij werkplekonderzoeken.

Vergoeding

Sportfysiotherapie wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemene fysiotherapie.

vergoedingen