Manuele therapie

Heeft u last van uw lage rug, nek, knie, enkel of schouder? Dan zou manuele therapie een onderdeel van uw behandeling kunnen zijn. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat manuele therapie een effectieve vorm van fysiotherapie is op het gebied van lage rug- en nekklachten.

In het lichaam kunnen klachten ontstaan als een gewricht niet goed functioneert. Een gewricht fungeert eigenlijk als schakel in het lichaam. Zo’n schakel kan een negatieve invloed hebben op een hele keten van schakels in het lichaam.

Behandeling

Onze manueel therapeut start altijd met een intake om te beoordelen of een gewricht “geblokkeerd” is. Een blokkade kan aanwezig zijn in de wervelkolom, maar ook in een gewricht in het been of de arm. Als er sprake is van een blokkade is manuele therapie voor u de juiste behandeling. Door een snelle beweging, manipulatie, van het gewricht zorgt de therapeut ervoor dat het gewricht makkelijker kan bewegen. Daarbij hoort u vaak een “knak”, dat is normaal.

Door manuele therapie in het behandelplan te combineren met bijvoorbeeld oefeningen, massage, dry needling en/of shockwave ontstaat een meer effectieve behandeling van uw klachten. De manueel therapeut werkt dan intensief samen met de bekken- en/of sportfysiotherapeut.

Vergoeding
Manuele therapie wordt door de meeste verzekeraars vergoed. 

vergoedingen

Afspraak maken

Denkt u een manuele therapeut nodig te hebben? Neem dan nu contact met ons op!