Flywheeltraining

FysioVandaag beschikt over een van de nieuwste trainingsmethoden van Nederland, Flywheeltraining. Deze methode werkt met een vliegwiel en is oorspronkelijk door ruimtevaartorganisaties NASA en ESA ontwikkeld om astronauten te trainen in gewichtloze toestand. De trainingsmethode en de effecten van vliegwieltraining zijn van het allerhoogste niveau en wetenschappelijk onderbouwd in diverse studies.

Wat is Flywheeltraining?

Bij Flywheeltraining draait u met uw eigen kracht het vliegwiel aan, waarna u dezelfde energie weer terugkrijgt: dankzij deze reactieve kracht haalt u in korte tijd een maximaal rendement uit uw training.

FysioVandaag kan de Flywheeltraining inzetten voor de revalidatie van pees-, enkel-, knie-, heup -en rugklachten. Met goede begeleiding ervaart u al snel dat u de beweging én de weerstand helemaal zelf in de hand heeft. U krijgt precies evenveel kracht terug als dat u erin stopt.

Als uw lichaam een pijnsignaal afgeeft stopt u automatisch minder energie in uw volgende beweging. Elke gebruiker traint dus op zijn eigen maximale niveau. Dit maakt flywheeltraining een natuurlijke en veilige trainingsmethode.

Wat doet Flywheeltraining?

Deze training kan gebruikt worden als onderdeel van een behandeling, zodat u sneller revalideert. Flywheel is ook zeer geschikt voor sportspecifieke training als aanvulling op uw eigen sport. U traint uw spieren of pezen vanuit verschillende invalshoeken. Bovendien traint u de volledige bewegingsketen in een totale en functionele beweging. Zo bent u in staat heel gericht te trainen. Doordat het apparaat aan een computersysteem is gekoppeld is het mogelijk om de kracht en het vermogen te meten.

Door de excentrische overload van de training is een hersteltijd van 48 uur gewenst. Wij trainen daarom één tot twee keer per week met u. Het aantal trainingen is afhankelijk van uw beginsituatie.

Vergoedingen
Flywheeltraining wordt niet vergoed door uw zorgverzekering. Voor tien trainingen rekenen wij €440,-. Meestal bereiken wij het gestelde doel binnen tien tot twaalf trainingen.

Als u wilt trainen om uw sportprestatie te verbeteren is het bijvoorbeeld een idee om twee keer per jaar een sessie van tien trainingen te volgen. Als u daarbij regelmatig blijft sporten blijft u het effect nog maanden voelen.

vergoedingen

Afspraak maken

Is Flywheeltraining wellicht iets voor u? Neem dan nu contact met ons op!

maak een afspraak met fysiovandaag
terug naar overzicht

webdesign & realisatie: dehoopenkoning.nl