Shockwave Therapie

Bij een chronische blessure is er sprake van een afwijkend herstel. U behoudt, ondanks meerdere behandelingen, uw klachten in het dagelijks leven en/of tijdens sportactiviteiten. Shockwave Therapie is speciaal ontwikkeld voor chronische peesblessures of kalkvorming, zoals hielspoor. Met Shockwave kan een operatie voorkomen worden. Het effect van Shockwave is bewezen bij:

  • Schouderklachten (met of zonder verkalking)
  • Achillespeesblessure
  • Fasciitis Plantaris (irritatie peesplaat onder de hak)
  • Hielspoor
  • Calcificatie (kalkvorming)
  • Scheenbeenklachten (MTSS)
  • Kniepeesblessure
  • Tenniselleboog en golfersarm

Wat is Shockwave?

De Shockwave Therapie is ontwikkeld vanuit de technologie van het niersteenvergruizen en wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de resultaten veelbelovend zijn.
Het Shockwave apparaat schiet op hoge snelheid, door middel van luchtdruk, een kogel tegen een metalen plaatje. Dit brengt een mechanische drukgolf - een Shockwave - teweeg tot een diepte van drie centimeter.

Wat doet Shockwave?

Schockwave apparaat onder voet

De behandeling met Shockwave zorgt voor het aanmaken van nieuwe bloedvaten, defragmentatie van kalkafzettingen, pijndemping en nieuwvorming van weefsel. Hierdoor wordt het natuurlijk herstelproces van pees en/of fascie opnieuw in gang gezet.

Afspraak maken

Denkt u dat Shockwave therapie voor u kan helpen? Neem dan nu contact met ons op!

Wat doen wij?

Wij zien Shockwave therapie niet als een behandeling op zich, maar als onderdeel van de totale behandeling. Bij FysioVandaag doen wij altijd eerst een fysiotherapeutische intake. Wij onderzoeken de chronische blessure, maken echobeelden en adviseren u vervolgens over de beste behandeling van uw blessure. Als er indicatie is voor Shockwave kunnen wij een proefbehandeling geven. We kunnen ook adviseren om te starten met fysiotherapie, zodat de Shockwave therapie daarna effectiever is.

Vergoedingen

Shockwave wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De intake en eerste behandeling declareren wij als behandeling fysiotherapie. De vervolgbehandelingen factureren wij bij uzelf. Gemiddeld moet u rekening houden met vier tot zes behandelingen, afhankelijk van de ernst van de blessure.

vergoedingen

webdesign & realisatie: dehoopenkoning.nl