Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI)

In Nederland hebben bijna drie miljoen volwassenen overgewicht en daarmee een verhoogd gezondheidsrisico. Daar kunnen we iets aan doen. Met het zorgprogramma GLI krijgt u advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag. Onze leefstijlcoach Jean-Maurice gaat samen met u werken aan een gezondere leefstijl.

Voor wie is GLI?

Heeft u obesitas of naast uw overgewicht ook een andere aandoening? Dan kunt u een verhoogd gezondheidsrisico hebben en in aanmerking komen voor gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). U kunt dan door de huisarts doorverwezen worden naar een leefstijlcoach. 

U heeft overgewicht als de verhouding tussen lengte en gewicht niet klopt (BMI >25). Daarnaast wordt gekeken naar aandoeningen als hart- en vaatziekten, Diabetes type 2, slaapapneu of artrose. 

Wat is GLI

GLI is een zorgprogramma dat één tot twee jaar duurt. Samen met de leefstijlcoach gaat u aan de slag met een gezonde leefstijl. Daarbij krijgt u advies en begeleiding bij:

  • Gezonde voeding en het aanleren van gezonde eetgewoontes.
  • Gezond bewegen conform de richtlijn Gezond
  • Bewegen en dit inpassen in het dagelijks leven.
    een gedragsverandering om een gezonde leefstijl te verwerven en behouden.

GLI motiveert u om meer te gaan bewegen, maar u moet dit uiteindelijk zelf gaan doen. U kunt bijvoorbeeld lid worden bij een sportvereniging, sportschool, wandelclub of hardloopgroep bij u in de buurt. Dan kunt u het bewegen na dit programma makkelijker volhouden. 

Bij wie kunt u terecht?
Fysiotherapeut en leefstijlcoach Jean-Maurice van Zoelen verzorgt GLI bij FysioVandaag. Hij richt zich vooral op het bewegen en werkt samen met diëtist Ilona Pabis van ‘Pabis Health’ en buurtsportcoach Ilse Teune van ‘Sportpunt Houten’. 

U gaat aan de slag met het succesvol en duurzaam veranderen van uw manier van leven om uw gezondheid te verbeteren. Wij gaan graag de uitdaging aan om u daarbij te helpen, maar het blijft altijd uw eigen keuze om dit te doen. U kunt bij ons terecht voor adviezen, vragen en suggesties, die u vervolgens zelf doorvoert in uw leven

Wat kost het u?

De kosten voor een GLI-zorgprogramma worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Het is wel slim om dit even te checken. Andere kosten voor beweging, bijvoorbeeld een fitnessabonnement, sportclub of sportkleding, zijn voor eigen rekening. 

Afspraak maken

U kunt voor GLI terecht bij onze gespecialiseerde fysiotherapeuten

Vul het onderstaande formulier zo compleet mogelijk in.
Uw gegevens worden verstuurd via een versleutelde verbinding.

Persoonsgegevens
*Geslacht
*Gaat u akkoord met het praktijkreglement van fysiovandaag?
*Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Versturen

webdesign & realisatie: dehoopenkoning.nl