Specialisaties binnen de Fysiotherapie

Sportfysiotherapie Houten & Leidsche Rijn

Sportfysiotherapie speelt een essientiële rol bij zowel preventie en behandeling van sportblessures, als voorlichting en advies binnen de sport. Heeft u een klacht, die het sporten belemmert of heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten? Zowel bij chronische als acute blessures kan de sportfysiotherapeut hulp bieden.

Wilt u sportmedische begeleiding, blessurepreventief advies of advies in uw sportkeuze? Dan bent u bij de FysioVandaag Fysiotherapie aan het juiste adres. In zowel de sportfysio praktijken in Houten als Leidsche Rijn helpt ons team van deskundige sportfysiotherapeuten u graag bij het revalideren na een sportblessure.

FysioVandaag is breed gespecialiseerd in sportfysio 

De sportfysiotherapeut van FysioVandaag behandelt alle voorkomende sportblessures, voorkomt herhaling van uw klacht of blessure en adviseert u op het gebied van houding, beweging en techniek. Voor aanvang van de sportfysiotherapie oefeningen wordt uw klacht uitgebreid geanalyseerd, maar ook de sport, die u beoefent. Daarnaast is uw motoriek belangrijk en worden aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen in de fysio behandeling opgenomen.
 

Behandeling fysiotherapie bij sportblessures

Voor de behandeling van sportblessures bieden wij verschillende behandelmogelijkheden, zoals; sportfysiotherapie oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, braces, medical taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur. Samen met onze fysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau, als nodig in overleg met uw trainer.

Ook krijgt u handvatten om naast het volgen van fysiotherapie zelf actie te ondernemen, wanneer u last krijgt van acute of sluimerende blessures, zoals tapen en bandageren en trainingsadvies. De sportfysiotherapeut van FysioVandaag zet tevens zijn expertise in ter preventie van klachten en sportblessures. Zo wordt tijdens de sportfysiotherapie behandeling bijvoorbeeld gekeken naar uw sportschoenen, een analyse gemaakt van uw sportomgeving en uw trainingsschema bestudeerd.
 

De sportfysiotherapeut behandelt ook chronische aandoeningen

Toch zien onze sportfysiotherapeuten in de praktijk ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen, diabetici, mensen met de ziekte van Parkinson en kinderen, waarbij sport juist wordt ingezet als onderdeel van de therapie. De sportfysiotherapeut werkt in een speciaal ingerichte praktijk aan uw chronische aandoening. Deze specifieke sportfysio behandeling wordt gegeven in Houten en Leidsche Rijn, Utrecht. Daarbij is sprake van intensieve samenwerking met andere disciplines in de zorg, waaronder sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

Vergoeding voor sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut. Onze sportfysiotherapeut kan daarnaast ook een grote rol spelen in de preventie van werkgerelateerde bewegingsklachten en ziekteverzuim bij bedrijven.

Voor meer informatie, mail ons: sportfysiotherapie@fysiovandaag.nl.

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44