Specialisaties binnen de Fysiotherapie

Specialisaties binnen de Fysiotherapie

FysioVandaag onderscheidt zich in een aantal specialisaties binnen de fysiotherapie (KERS), maar uiteraard kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht voor alle lichamelijke klachten. De afkorting KERS staat voor onze specialisaties, namelijk Knie, Enkel, Rug, Schouder.

De voorsprong die wij binnen onze specialisaties opdoen ziet u als cliënt terug in iedere behandeling. Elke fysiotherapeut heeft zijn eigen specialisatie en volgt regelmatig cursussen binnen zijn vakgebied. Onder “Team Fysiotherapie” vindt u een overzicht van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.
 

Fysio intake & onderzoek met professionele apparatuur

Uw fysiotherapeut probeert tijdens een intake en onderzoek te achterhalen wat de oorzaak van uw klachten is. Zo kan een beperking in een aangrenzend gewricht, zoals de knie, ook een probleem veroorzaken in de enkel. Behandeling van het aangrenzende gewricht kan dus een oplossing zijn voor bijvoorbeeld uw enkelprobleem. Zenuwen, die niet soepel meebewegen, kunnen ook een klacht in stand houden. Het is dus belangrijk om alle radertjes te bekijken en te bepalen hoe ze uw klachten beïnvloeden.

Geavanceerde onderzoeksapparatuur

FysioVandaag beschikt over professionele onderzoeksapparatuur voor het vastellen van de diagnose, zoals echodiagnostiek met behulp van onze geavanceerde echo-apparatuur. Echografie kan meer duidelijkheid geven over de aard en de ernst van de blessure; is het bijvoorbeeld een pees of een slijmbeurs? Hierdoor kan uw fysiotherapeut meer zeggen over de prognose of de ernst van een klacht.
 

Behandelmethode van de fysiotherapeut

Een fysiotherapie behandeling kan bestaan uit het losmaken van de spieren, trainen van kracht en stabiliteit van spieren en het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten of zenuwen. Voor de behandeling kunt u terecht op onze professionele fysio locaties in Houten of in Leidsche Rijn. Onze fysiotherapeuten scholen regelmatig bij en zijn dus goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. We maken altijd gebruik van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en de meest moderne kracht- en conditieapparatuur.
 

De specialisaties van onze fysiotherapeuten

De ervaren fysiotherapeuten van FysioVandaag hebben zich gespecialiseerd in de sportfysiotherapie en in de behandeling van Knie-, Enkel-, Rug- en Schouderklachten. Hierbij wordt er samengewerkt met specialisten als (sport)podologen, (sport)artsen en orthopeden. Het kan zinvol zijn om bij de behandeling van uw klacht informatie in te winnen bij een andere discipline. Zo bent u verzekerd van een optimale behandeling.

Wij specialiseren ons in:

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44