Pilates en XCo

Pilates is een bewegingsmethode die ontwikkeld is door Joseph Pilates (1883-1967). Joseph geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. 

‘Breathing is the first act of life and the last’ Joseph Pilates 

Wat de bewegingsmethode van Pilates bijzonder maakte, is dat Pilates erin geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. 

Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat ten goede komen aan de gewrichten waardoor we minder last van slijtage krijgen. 

De Pilateslessen bij FysioVandaag worden gegeven door Lonneke van 

PiLon Body & Mind. De combinatie van ademhaling, spierversterking, coördinatie, balans en flexibiliteit komen samen in een les. 

De oefeningen zijn erop gericht om het lichaam te versterken en soepel te houden, waarbij eindeloos gevarieerd kan worden met de verschillende oefeningen. 

Pilates is geschikt voor sporters en daarnaast juist ook voor mensen die bijvoorbeeld herstellen van lichamelijke klachten, ziekte of burn-out. De staande, zittende en liggende oefeningen worden uitgevoerd op een mat waarbij je kan kiezen of je de basisoefening doet of de optie voor meer uitdaging. Je kiest wat passend en haalbaar is voor jouw lichaam. 

Voor mensen die weer in hun kracht willen komen kan Pilates een mooie training zijn en ook om dit op de langere termijn vol te blijven houden. 

Wil je meer informatie of aanmelden voor een gratis proefles? 

Bel, mail of stuur een berichtje naar Lonneke van PiLon Body & Mind: 

06-15305219 of info@pilonbodyandmind.nl

of kijk op de site www.pilonbodyandmind.nl 

Elke beweging die je maakt begint in je core. Een sterke core is daarom essentieel voor al je activiteiten; van achter je bureau zitten tot hardlopen, van fiersen tot fitnessen. 
Bij Core & More trainen we onze core mbv de XCO-Trainer (een buis gevuld met grid)waardoor een reactive impact ontstaat. 

Naast onze core komen ook alle andere spiergroepen aan bod, waarbij de focus blijft liggen op het sterker maken van onze core. Tevens zal je merken dat je conditioneel ook fitter zult wrden!  Trainingen zijn 

- DINSDAG 20:00 - 20:45 (Bijna vol)

- ZONDAG 09:30 - 10:15Voor vragen of een gratis proefles 
Bel 06-24541540 
of scan eenvoudig de QR code met je camera van je telefoon voor mijn visitekaartje! 

Afspraak maken

Bij vragen over FysioFitness kunt u terecht bij uw fysiotherapeut of 
stuur een mail naar info@fysiovandaag.nl

webdesign & realisatie: dehoopenkoning.nl