Specialisaties binnen de Fysiotherapie

Shockwave Therapie

Shockwave Therapie is speciaal ontwikkeld voor chronische peesblessures of kalkvorming, zoals hielspoor. Bij een chronische blessure is er sprake van een afwijkend herstel. U behoudt, ondanks meerdere behandelingen, uw klachten in het dagelijks leven en/of tijdens sportactiviteiten. Dan is Shockwave Therapie iets voor u! Bekijk het informatiefilmpje >>

 

 


Shockwave Therapie is effectief bewezen bij:

  • Schouderklachten (met of zonder verkalking).

  • Achillespeesblessure.

  • Fasciitis Plantaris (irritatie peesplaat onder de hak).

  • Hielspoor.

  • Calcificatie (kalkvorming).

  • Scheenbeenklachten (MTSS)

  • Kniepeesblessure.

  • Tenniselleboog en golfersarm.

Extracorporeal Shockwave Therapie (ESWT) kan een operatie voorkomen. De therapie is ontwikkeld uit de technologie van het niersteen vergruizen en wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de resultaten veelbelovend zijn.

We maken onderscheid tussen radiale en gefocusseerde ESWT. Bij de gefocusseerde vorm kan, met behulp van echografie, een grotere diepte in het weefsel bereikt worden Uit onderzoek blijkt echter geen klinisch verschil tussen de twee vormen. FysioVandaag werkt met de radiale vorm (RESWT) en boekt hier goede resultaten mee. Met echodiagnostiek en gestandaardiseerde vragenlijsten meten we de resultaten en brengen deze in kaart.
 


Het Shockwave apparaat

shockwave-therapie Het Shockwave apparaat schiet op hoge snelheid, door middel van luchtdruk, een kogel tegen een metalen plaatje. Dit brengt een mechanische drukgolf  - een shockwave - teweeg in het teweeg tot een diepte van drie centimeter. De behandeling zorgt voor het aanmaken van nieuwe bloedvaten (neoangiogenese), defragmentatie van kalkafzettingen, pijndemping en nieuwvorming van weefsel. Hierdoor wordt een natuurlijk herstelproces van pees en/of fascie opnieuw in gang gezet.

 


 


Behandeling

Wij zien Shockwave Therapie niet als een behandeling op zich, maar als onderdeel van de totale behandeling. Bij FysioVandaag doen wij altijd eerst een fysiotherapeutische intake. Wij onderzoeken de chronische blessure, maken echobeelden en adviseren u vervolgens over de beste behandeling van uw blessure. Als er indicatie is voor Shockwave kunnen wij een proefbehandeling geven. Het kan ook zijn, dat we adviseren om eerst enkele fysiotherapiebehandelingen te geven, zodat de Shockwave Therapie daarna effectiever is. Ook werken wij middels de revolutionaire Flywheeltraining als enige in de omgeving van Utrecht.

Bekijk het Shockwave therapie informatiefilmpje >>

Gemiddeld moet u bij Shockwave Therapie rekening houden met vier tot zes behandelingen, afhankelijk van de ernst van de blessure. Voor meer informatie over de behandeling kunt u met ons contact opnemen via shockwave@fysiovandaag.nl

 

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44