Specialisaties binnen de Fysiotherapie

Rug

(Lage) rugklachten horen bij de meest voorkomende klachten in het menselijk lichaam. Het zorgt voor veel ongemak en is één van de grootste redenen voor ziekteverzuim op het werk. Veel mensen voelen zich beperkt in hun dagelijks leven, wat de kwaliteit van het leven vermindert. Acute lage rugklachten ontstaan vaak bij het maken van een “stomme” beweging, zoals het optillen van een blaadje van de grond. Wij denken niet dat rugklachten ontstaan door die ene beweging, maar dat die beweging de bekende druppel is, die de emmer doet overlopen.

FysioVandaag gaat met u kijken waarom die emmer zo vol is. Het kan komen door een instabiliteit van de rug, waardoor een tussenwervelschijf geïrriteerd raakt. Uw rug staat dan ’s ochtends (weer) scheef en geeft juist dan veel pijn. Een andere mogelijke oorzaak voor uw rugklachten is een facetirritatie.

Door manipulatie of mobilisering kan het probleem verholpen worden. Zowel bij instabiliteit, discusproblematiek of facet irritatie is gerichte training effectief bij de behandeling. Training van kracht en stabiliteit wordt ook wel training van de ‘core stability’ genoemd, het verbeteren van de kracht en stabiliteit van de benen en de romp. Bij veel langdurige lage rugklachten is een verminderde ’core stability’ één van de factoren, die de klachten veroorzaken.

Neem voor meer informatie over uw rug of specifieke rugklachten contact met ons op via rugklachten@fysiovandaag.nl.

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44