Specialisaties binnen de Fysiotherapie

Samenwerking bij peesblessures en scheenbeenklachten!

Podotherapie HoutenWilt u snel en adequaat geholpen worden bij lang bestaande peesblessures en scheenbeenklachten? FysioVandaag en Podotherapie Houten zijn continu op zoek naar het verbeteren van de dienstverlening. Nieuw is het gezamenlijke ‘pezenspreekuur’. Fysiotherapeut Frank Robertz en sportpodotherapeut Saskia de Waal slaan de handen ineen en staan elke 2e woensdag van de maand van 9.00 – 12.00 uur voor u klaar.

 

Gespecialiseerd in peesklachten

Peesklachten in voeten en benen hebben veel verschillende oorzaken, zoals een lage belastbaarheid en een afwijkend looppatroon. FysioVandaag heeft als enige fysiotherapiepraktijk in Houten een echo- én een shockwaveapparaat. Echo is goed in te zetten bij o.a.de diagnose van peesklachten en shockwave wordt gebruikt voor de behandeling. Podotherapie Houten is gespecialiseerd in de behandeling van sporters en sportblessures en daarmee uniek in Houten. Achillespees-, hielspoor, kniepees- en scheenbeenklachten worden regelmatig en met succes behandeld. Beide praktijken geloven in de kracht van samenwerking bij de behandeling van peesblessures. Hun expertise zetten zij nu in om samen patiënten snel en adequaat een gericht behandelplan te geven.

Het gezamenlijke pezenspreekuur

Een bezoek aan het gezamenlijke spreekuur bestaat uit een gesprek, een lichamelijk onderzoek en een loopanalyse door fysio- en podotherapeut. Door de podotherapeut worden afdrukken van uw voeten gemaakt en de fysiotherapeut maakt een echo. Na bespreking van hun bevindingen vertellen zij u samen welke behandelmogelijkheden er zijn. Voor inlays of een shockwavebehandeling kan op korte termijn een afspraak worden gepland.

Voordelen gezamenlijke spreekuur?

  • U wordt op dezelfde dag gezien door de podotherapeut en de fysiotherapeut
  • Door de gezamenlijke expertise bieden wij u een snelle en gerichte diagnose
  • Er is een echo- en een shockwaveapparaat aanwezig op de locatie
  • Door de samenwerking tussen de podotherapeut en fysiotherapeut komt u minder vaak op consult
  • Het behandeltraject wordt beter op elkaar afgestemd, wat gunstig is voor uw herstel
  • Indien noodzakelijk wordt u doorverwezen naar andere zorgverleners

Afspraak maken

Heeft u vragen over voet- of hielklachten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Het spreekuur vindt plaats in onze praktijk op de Kruisboog 4. U heeft geen verwijsbrief nodig van de arts of specialist. U wordt wel gevraagd een aantal medische vragen te beantwoorden voor de zogenaamde ‘screening directe toegang.

Bel voor het maken van een afspraak (030) 636 16 87. Vermeld dat u komt voor het ‘pezenspreekuur’. Meer informatie over beide praktijken vindt u op www.fysiovandaag.nl en www.podotherapie-houten.nl

 

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44