Percutane Electrolyse Therapie (EPTE)

Heeft u chronische peesklachten en komt u er niet vanaf? Dan is EPTE een veilige en effectieve manier. Er wordt een dun naaldje precies op de pijnlijke plek in de pees gebracht, waar heel kort lichte stroom doorheen gaat. Door met de echo mee te kijken kunnen we de pijnlijke plek exact raken. Het kan wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk en geeft toch maximaal effect. Meestal bent u met vier tot zes behandelingen klaar en voert u thuis nog een aantal maanden het oefenprogramma uit.

Wat is EPTE?

Percutane Electrolyse Therapie (EPTE) is een innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten. Met behulp van echografie wordt op de pijnlijke plek een dunne naald ingebracht, vergelijkbaar met een acupunctuurnaald. Deze naald geleidt de stroom precies naar de juiste plek. Bij langdurig geïrriteerde pezen ontstaat er een lage Ph waarde (zuurgraad). Percutane Electrolyse zorgt dat de Ph waarde omhoog gaat, waardoor de pees nieuwe bindweefselvezels gaat aanmaken. Tijdens deze behandeling volgt u een oefenperiode van drie maanden om de pees weer sterk te maken, zodat u geen pijn meer ervaart bij de normale dagelijkse belasting. Dan kan ook sport weer opgebouwd worden. 

Wanneer is EPTE effectief?

Bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen is EPTE vooral effectief. Ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in het dagelijks leven en sport. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af, omdat de eigen lichaamscellen “moe” worden. Met EPTE keren we dit proces door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen. Er zijn al meerdere goed uitgevoerde studies gedaan waaruit bleek dat Percutane Electrolyse effectief is als het goed wordt uitgevoerd. Bij de volgende peesklachten is EPTE het meest effectief:

  • Schouderpeesklachten (Supra- en Infraspinatuspees)
  • Kniepeesklachten (Patellapees) 
  • Achillespeesklachten
  • Voetpijn (Fasciïtis Plantaris) 
    of hielspoorgerelateerde klachten
  • Tenniselleboog (Epicondylitis Lateralis)

Bij wie kunt u terecht?

Bij FysioVandaag zijn Lisa Bos en Juriaan Landman gespecialiseerd in de behandeling met Percutane Electrolyse. Voor een effectieve behandeling combineren we verschillende vormen van fysiotherapie met Percutane Electrolyse. Hiermee bieden we een zeer effectieve totaalbehandeling gegeven. De behandeling bestaat uit een intake en onderzoek waarna een behandelplan wordt voorgesteld. In sommige situaties stellen we voor om eerst fysiotherapie te doen voordat we starten met Percutane electrolyse. 
Uw fysiotherapeut zal dit met u bespreken. Voor meer informatie over de behandeling kunt u hier een filmpje bekijken. 

Percutane Electrolyse wordt niet vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. De kosten bedragen €75,00 per behandeling.

Afspraak maken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kunt u bij ons terecht!

Vul het onderstaande formulier zo compleet mogelijk in.
Uw gegevens worden verstuurd via een versleutelde verbinding.

Persoonsgegevens
*Geslacht
*Gaat u akkoord met het praktijkreglement van fysiovandaag?
*Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Versturen

webdesign & realisatie: dehoopenkoning.nl