Specialisaties binnen de Fysiotherapie

Manueel Therapie

Manueel therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Bij FysioVandaag wordt deze specialisatie ook ingezet als onderdeel van de behandeling van uw klachten. 
 
In het lichaam kunnen klachten ontstaan als een gewricht (schakel) niet goed functioneert. Zo’n schakel kan een negatieve invloed hebben op een hele keten van schakels in het lichaam. 
 
Vaak wordt manueel therapie gebruikt als enige behandeling van een klacht. Door manueel therapie in het behandelplan te combineren met bijvoorbeeld oefeningen, massage, dry needling en/of shockwave ontstaat een meer effectieve behandeling van uw klachten. De manueel therapeut kan daarbij ook nauw samenwerken met de bekken- en/of sportfysiotherapeut.
 
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat manueel therapie een effectieve vorm van fysiotherapie is op het gebied van lage rug- en nekklachten. FysioVandaag werkt volgens de richtlijnen van het KNGF voor manueel therapie en voldoet aan de hoogste eisen van verschillende verzekeraars. Door te voldoen aan deze eisen zijn worden wij aangemerkt als Pluspraktijk en Topzorg praktijk.
 
Bij onderstaande klachten kan manueel therapie onder andere helpen:  
  • Lage rugklachten 
  • Nekklachten 
  • Knie klachten
  • Enkelklachten
  • Schouderklachten

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44