Specialisaties binnen de Fysiotherapie

Knie

Hardlopen, springen en wielrennen zijn zeer belastend voor de knie. Knieklachten worden vaak gezien bij sporten, waarbij veel kracht wordt gezet, veel gesprongen wordt of de knie lange tijd gebogen is. Er is dan sprake van een overbelastingsblessure van een pees, slijmbeurs of kraakbeen. Daarbij kan een knieblessure ontstaan door een trauma, bijvoorbeeld bij het door de knie zakken. Het knieprobleem kan dan zitten in meniscus, kraakbeen of (kruis)band.

Door bijvoorbeeld een te snelle opbouw van een training, verkeerd schoeisel of een ander lichamelijk probleem kan er onbalans ontstaan tussen belasting (wat u doet) en belastbaarheid (wat u aan kunt). Elk weefsel (pees, band of kraakbeen) heeft zijn eigen hersteltijd en belastbaarheid. Tijdens uw revalidatie wordt hier rekening mee gehouden.

Uw fysiotherapeut onderzoekt welke factoren de oorzaak kunnen zijn van uw klacht of blessure. Na een trauma van bijvoorbeeld een kruisband moet er gekeken worden naar de aangrenzende gewrichten om een optimaal en zo snel mogelijk herstel mogelijk te maken.

Neem voor meer informatie over uw knie of specifieke knieklachten contact met ons op via: knieklachten@fysiovandaag.nl

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44