Hardlopen in Leidsche Rijn

Hardlopen behoort tot één van de meest blessuregevoelige sporten. Tijdens het joggen wordt er continu druk uitgeoefend op de knieën, kuiten, enkels, pezen en voeten. Zowel beginnende als ervaren hardlopers kunnen daarom snel een blessure oplopen, waarbij intensieve fysiotherapie noodzakelijk is. Bij FysioVandaag Leidsche Rijn staan hardloopblessures centraal. Ons uitgangspunt hierbij is het benaderen van de klacht vanuit verschillende oogpunten om een goed en snel herstel te garanderen. Uiteraard kunt u bij FysioVandaag Leidsche Rijn ook terecht voor het laten behandelen van alle overige klachten en sportblessures.

Hardloopschema

Veel hardlopers baseren hun hardloopschema voornamelijk op conditietraining. Conditie wordt sneller opgebouwd dan het versterken van pezen, banden en kraakbeen, waardoor overbelasting snel kan optreden. Naast een te snelle opbouw van het hardloopschema worden veelvoorkomende sportblessures bij hardlopen veroorzaakt door het overslaan van de warming-up, slechte of verkeerde hardloopschoenen of een foute looptechniek. Zo worden specifieke klachten aan bijvoorbeeld de rug, knie, hamstring, scheenbeen of achillespees veroorzaakt door overbelasting, in combinatie met een slechte lichaamshouding en loopstijl.

Afspraak maken

Ervaart u hinderlijke pijn tijdens het hardlopen en weet u niet precies wat u kunt doen om uw klacht of hardloopblessure te verhelpen? Kom langs op ons inloopspreekuur of maak een afspraak!

Behandeling

Om een zo effectief mogelijke behandeling te kunnen bieden werken wij intensief samen met Rob Druppers en podotherapeut Saskia de Waal van Feet in Motion. Tijdens de behandelingen wordt ook een analyse gemaakt op basis van uw hardloopschema, uw sportschoenen en hardloopkleding, warming-up oefeningen, uw loophouding en ademhalingstechniek. Al onze inspanningen zijn gericht op een snel, efficiënt en doelgericht herstel, zodat u in korte tijd weer volledig pijn- en blessurevrij kunt hardlopen.

Gespecialiseerde fysiotherapeut

Fysiotherapeut Vinne Los is sinds 2007 werkzaam als fysiotherapeut bij FysioVandaag Leidsche Rijn en heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in hardloopblessures. Daarnaast begeleidt Vinne diverse Afrikaanse topatleten, zowel in de baanatletiek als bij marathons. Zo heeft Vinne het Ethiopische team intensief begeleid tijdens de Olympische Spelen 2014 in Londen en het WK van 2013 in Moskou en gaat hij regelmatig naar de grote stadmarathons zoals New York, Tokyo Amsterdam en Berlijn.

Vergoeding
Gespecialiseerde fysiotherapie bij hardloopblessures wordt gewoon vergoed als fysiotherapie.

vergoedingen