Fysiotherapie Houten & Leidsche Rijn | FysioVandaag

Wat kunt u van onze fysiotherapeuten verwachten?

De fysiotherapeuten van FysioVandaag onderscheiden zich in een aantal specialisaties binnen de fysiotherapie, maar uiteraard kunt u bij ons terecht voor alle lichamelijke klachten. De voorsprong, die wij binnen onze specialisaties opdoen ziet u als cliënt dan ook terug in iedere behandeling, ongeacht de klacht.

Stel uw vragen over bewegingsklachten tijdens het gratis inloopspreekuur

Mocht u twijfelen of vragen hebben, neem dan contact met ons op. Ook kunt u met al uw vragen terecht op het inloopspreekuur in Houten en Leidsche Rijn. Onze fysiotherapeut luistert naar uw klacht en voorziet u direct van deskundig advies. Gratis én vrijblijvend.

De fysiotherapeut start met een uitgebreide intake

FysioVandaag ziet uw lichaam als het raderwerk van een uurwerkklok. Als één radar niet goed loopt, heeft dat gevolgen voor de rest van het raderwerk. Al die radertjes zullen door onze fysiotherapeut nagekeken moeten worden, om de oplossing van uw klacht te vinden.  

Als u bij ons een afspraak maakt, starten we altijd met een uitgebreide intake. Wij stellen u een aantal gerichte gezondheidsvragen en voeren een fysiotherapeutisch onderzoek uit. Daarbij doen wij (als uw klachten dat toelaten) meerdere testen en metingen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw huidige conditie. De fysiotherapeut werkt met gestandaardiseerde vragenlijsten om uw klachten te objectiveren. Zo kunnen we in een grafiek laten zien hoe uw herstel verloopt en weet u dus meteen waar u mee bezig bent. Als het nodig is nemen wij contact op met uw huisarts of specialist, bijvoorbeeld bij onvoldoende medische informatie of in geval van complicaties.

Al deze factoren samen bepalen uw individuele belastbaarheid. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk behandelplan en trainingsschema opgesteld. Uw schema wordt stap voor stap met u doorgenomen, waarbij houding en uitvoering van beweging van essentieel belang is. Het aantal fysiotherapie behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan.

Fysio Vandaag werkt actief samen met u aan een snel herstel

Uw fysiotherapeut legt u uit wat u heeft,  door middel van anatomiemodellen en apps. U krijgt adviezen over wat u zelf kunt doen om uw klacht zo snel mogelijk te herstellen. Dit komt uw herstel ten goede. Na de intake en het onderzoek kunt u aangeven of u akkoord gaat met het behandelvoorstel van uw fysiotherapeut. U maakt daarna pas een afspraak voor de vervolgbehandeling.

Samen met uw fysiotherapeut voert u trainingen uit in de sportzaal van Piazza Sports. Op deze moderne sportlocatie beschikt FysioVandaag over 1000 m2 professionele kracht- en conditieapparatuur. Zodoende kunnen onze fysiotherapeuten op elk niveau een programma samenstellen en uitvoeren. Op de aangegeven FysioFitness uren is er voortdurend controle en bijsturing door de sportfysiotherapeut. Zo komt u tot een maximaal en snel merkbaar trainingseffect.

De fysiotherapie behandeling

Een behandeling kan bestaan uit het losmaken van spieren, trainen van kracht en stabiliteit van been en rug en het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten. Door het losmaken van de spieren scheppen we betere voorwaarden om te kunnen trainen. Daarnaast bevorderen we uw herstel, doordat onder andere de doorbloeding wordt geoptimaliseerd. Tijdens uw behandeling krijgt u ook advies over wat u zelf aan klacht kunt doen om het herstel te bevorderen.

Naast de behandeling van klachten, besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen van (vervolg)klachten. Op die manier worden cliënten niet nog eens met dezelfde problemen geconfronteerd. Dit preventieve karakter van de fysiotherapie is een middel om de kosten van de gezondheidszorg te beperken.

Voor een zo goed mogelijk herstel vinden wij een goede samenwerking belangrijk. Wij vragen u problemen of onduidelijkheden direct met uw fysiotherapeut te bespreken, zodat we prettig met elkaar kunnen blijven werken.

 

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44