Fysiotherapie Houten & Leidsche Rijn | FysioVandaag

Medical taping concept

 

Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar spelen ook een rol in de bloed- en lymfecirculatie. Ze zijn daarmee belangrijk voor het onderhouden van de juiste lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus allerlei klachten en aandoeningen geven. Medical Taping biedt de spieren ondersteuning, maar beperkt de spieren niet in hun beweging.

 

 

CureTape

Het door ons gebruikte CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. De tape heeft een liftende werking op de opperhuid. Dit geeft direct een drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. Daarmee neemt ook de pijn af en kunt u weer makkelijker bewegen. CureTape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden, zelf zou doen.

Manuele lymfedrainage

Bij een weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er ontstaat een lokale zwelling, die een drukverhoging geeft op het omringende weefsel. Dat geeft pijn. Ook in dit geval kan CureTape de druk verminderen en daarmee de pijn doen afnemen.

Het gebruik van CureTape vormt een uitstekende aanvulling en ondersteuning op manuele lymfedrainage. De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de tape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Zo is 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Effecten

Medical taping kan de volgende effecten hebben:

  • spierfunctie verbeteren;

  • verbeteren van bloedcirculatie en lymfeafvoer;

  • pijndemping;

  • ondersteunen gewrichtsfunctie.

 

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44