Fysiotherapie Houten & Leidsche Rijn | FysioVandaag

Fysio Leidsche Rijn - Fysiotherapie met focus op hardlopen

Hardlopen behoort tot een van de meest blessuregevoelige sporten. Tijdens het joggen wordt er continu druk uitgeoefend op de knieën, kuiten, enkels, pezen en voeten. Zowel beginnende als ervaren hardlopers kunnen daarom snel een blessure oplopen, waarbij intensieve fysiotherapie noodzakelijk is. Langdurige of steeds terugkerende hardloopblessures kunnen er zelfs voor zorgen dat mensen stoppen met hardlopen. Zonde, want joggen is heerlijk en juist in Leidsche Rijn (Utrecht) zijn de mogelijkheden zeer divers. Bij langdurige klachten of een serieuze hardloopblessure is het daarom absoluut raadzaam om snel een gespecialiseerde fysiotherapeut in te schakelen. 
 

Fysiotherapie voor hardlopers uit Vleuten en de regio Utrecht

FysioVandaag biedt uitkomst voor elke hardloper woonachtig in de regio Utrecht, die snel wil herstellen van een specifieke klacht of hardloopblessure. Onze praktijk voor fysiotherapie in Leidsche Rijn richt zich specifiek op het behandelen van alle mogelijke blessures als gevolg van hardlopen. Hiervoor beschikken wij ook over de ideale locatie, onze fysio vestiging bevindt zich namelijk in de Rob Druppers Running Academy in Vleuten.  

Bij FysioVandaag Leidsche Rijn staan hardloopblessures centraal. Ons uitgangspunt hierbij is het benaderen van de klacht vanuit verschillende oogpunten, om een goed en snel herstel te garanderen. Om een zo effectief mogelijke behandeling te kunnen bieden, werken onze gespecialiseerde fysiotherapeuten, Frank Robertz en Vinne Los, intensief samen met Rob Druppers en podotherapeut Saskia de Waal van Feet in Motion. Uiteraard kunt u in onze fysiotherapie locatie in Vleuten ook terecht voor het laten behandelen van alle overige klachten en sportblessures

Fysiotherapeut Vinne Los is volledig gespecialiseerd in hardloopblessures
Vinne is sinds 2007 werkzaam als fysiotherapeut en heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in hardloopblessures. Daarnaast begeleidt Vinne diverse Ethiopische topatleten, zowel in de baanatletiek als bij marathons. Zo heeft Vinne het Ethiopische team intensief begeleid tijdens de Olympische Spelen 2014 in Londen en het WK van 2013 in Moskou.


Bij FysioVandaag Leidsche Rijn staat innovatie voorop

Innovatie binnen de fysiotherapie staat voorop in onze praktijk in Leidsche Rijn. Bij het behandelen van hardloop- en overige sportblessures maken wij gebruik van de meest moderne fysio apparatuur, in combinatie met de nieuwste therapievormen en trainingsmethoden. 

Echo-apparatuur voor het behandelen van peesblessures

FysioVandaag beschikt over geavanceerde echo-apparatuur, om de kwaliteit van pezen optimaal in beeld te brengen en het herstel van een peesblessure te volgen. 

Shockwave Therapie bij hardloopblessures

Wij bieden hardlopers de mogelijkheid om fysiotherapie inclusief Shockwave Therapie te volgen, dat speciaal is ontwikkeld voor het behandelen van chronische peesblessures of kalkvorming. Daarnast kan Shockwave Therapie ook dienen als alternatief voor operaties. 

Flywheel training gericht op een snel herstel

Flywheel (Vliegwiel) is een geheel nieuwe trainingsvorm, dat door slechts enkele fysiotherapiepraktijken in Nederland wordt aangeboden. Tijdens de fysio training draait u met eigen kracht het vliegwiel aan, waarna u dezelfde energie weer terugkrijgt: dankzij deze reactieve kracht haalt u in korte tijd een maximaal rendement uit uw training. 

 

Blessure met hardlopen opgelopen? Bezoek onze fysiotherapeut 

Veel hardlopers baseren hun hardloopschema voornamelijk op conditietraining. Conditie wordt sneller opgebouwd dan het versterken van pezen, banden en kraakbeen, waardoor overbelasting snel kan optreden. Naast een te snelle opbouw van het hardloopschema worden veelvoorkomende sportblessures bij hardlopen veroorzaakt door het overslaan van de warming-up, slechte of verkeerde hardloopschoenen, of een foute looptechniek. Zo worden specifieke klachten aan bijvoorbeeld de rug, knie, hamstring, scheenbeen of achillespees veroorzaakt door overbelasting, in combinatie met een slechte lichaamshouding en loopstijl.

Onze team van fysiotherapeuten in Leidsche Rijn behandelt niet alleen uw hardloopklachten of sportblessure. Tijdens de fysio behandelingen wordt ook een analyse gemaakt op basis van uw hardloopschema, uw sportschoenen en hardloopkleding, warming-up oefeningen, uw loophouding en ademhalingstechniek. Per onderdeel geeft de fysiotherapeut vervolgens advies over wat u kunt verbeteren, zodat u na de fysiotherapie behandeling ook in de toekomst pijnvrij en blessurevrij kan blijven hardlopen.  
 

Inloopspreekuur voor al uw vragen over hardloopblessures

Ervaart u hinderlijke pijn tijdens het hardlopen en weet u niet precies wat u kunt doen om uw klacht of hardloopblessure te verhelpen? In een dergelijke situatie twijfelt u wellicht of uw klacht wel bij de fysiotherapeut past. FysioVandaag biedt daarom een passende oplossing; een dagelijks inloopspreekuur voor hardlopers, waar u de hardloopklacht met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunt bespreken. Dit inloopspreekuur is geheel gratis en bovendien hoeft u hiervoor geen afspraak te maken.

Onze praktijk voor fysiotherapie in Leidsche Rijn heeft inloopspreekuur op de volgende dagen:

Maandag 21:30 uur
Dinsdag 21:30 uur
Woensdag 21:30 uur
Donderdag 21:30 uur
Vrijdag 16:30 uur
Zaterdag * alleen 1e van de maand 10.00 uur

Wilt u direct een afspraak maken voor behandeling van uw hardloopblessure? Meld u dan online aan bij onze fysiotherapie praktijk in Leidsche Rijn, Utrecht:

Fysiotherapie Leidsche Rijn Utrecht

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44