Fysiotherapie Houten & Leidsche Rijn | FysioVandaag

Voor wie is Flywheel training geschikt?

FysioVandaag beschikt over één van de nieuwste trainingsmethode binnen Nederland!

Heeft u een blessure die maar niet over gaat? Wilt u in weinig tijd maximaal rendement binnen uw revalidatie? Of bent u een fanatieke sporter en wilt u de lat voor uzelf nog hoger leggen. U moet dan denken aan harder lopen en/of hoger springen al na 10 trainingen! Sta dan open voor de revolutionaire Flywheeltraining!

De nog zeer nieuwe trainingsmethode in Nederland is oorspronkelijk door ruimtevaartorganisaties NASA en ESA ontwikkeld om astronauten te trainen in gewichtloze toestand. Voor een snellere revalidatie en een sterkere prestatie met succes!

Hieronder vndt u een kort introductie filmpje van onze leverancier Fyzzio. 

 

Revalidatie

FysioVandaag zal de Flywheeltraining inzetten voor revalidatie van pees, enkel, knie, heup -en rugklachten. Met een goede een op een begeleiding, ervaart u al snel dat u de beweging én de weerstand helemaal zelf in de hand heeft. U krijgt precies evenveel kracht terug als dat u erin stopt. Als uw lichaam een pijnsignaal afgeeft, stopt u automatisch minder energie in uw volgende beweging. Elke gebruiker traint dus op zijn eigen maximale niveau. Dit maakt flywheel training een natuurlijke en veilige trainingsmethode.

Training Flywheel

De flywheeltraining is ook zeer geschikt voor sportspecifieke training als aanvulling op uw eigen sport. Met het flywheel principe traint u uw spieren of pezen vanuit verschillende invalshoeken. Bovendien traint u de volledige kinetische keten in een totale en functionele beweging.Zo bent u ook in staat heel gericht te trainen.De trainingsmethode en de effecten van vliegwieltraining zijn van het allerhoogste niveau en wetenschappelijk onderbouwd in diverse studies.

Hoe werkt het Flywheel principe?

De Kinetic Box maakt gebruik van een ronde schijf waarop centraal een as is gemonteerd. Om deze as is een koord gedraaid, zoals bij een jojo. Door hard aan het koord te trekken begint de schijf te draaien en genereert u kinetische energie. Als het koord helemaal is uitgerold, wordt het door de draaiende schijf weer opgerold. U brengt dan met minimaal dezelfde energie het wiel weer tot stilstand.

Spiervermogen versus spierkracht

De Kinetic Box traint Reactive Power. Onder reactieve kracht verstaat men het vermogen om in ene richting (concentrisch) kracht uit te oefenen, snel van richting te wisselen en in tegengestelde richting (excentrisch)kracht op te vangen. De repeterende excentrische overload en de juiste combinatie van kracht en snelheid bieden een snelle toename van spierfunctie. Het doel is om het vliegwiel zo snel mogelijk in beweging te brengen, waardoor inertie (traagheid) wordt gecreëerd. Aan het einde van de concentrische beweging stopt deze en start de teruggaande excentrische beweging, waarin maximale kracht wordt gevraagd. Dit wordt een aantal keer herhaald. Reactieve kracht fungeert als de schakel tussen de traditionele krachttraining en ‘hoge snelheid vaardigheden’ zoals sprinten en gooien. Veel atleten verliezen hun bewegingskracht door het ontbreken van reactieve kracht. Iemand kan bijvoorbeeld wel de kracht hebben om bij het strekken van zijn been 300 kg weg te duwen, als dit echter op een lage snelheid gebeurt dan heeft hij niet de explosiviteit (vermogen) om een voetbal hard en ver weg te schieten

Intensiteit

In verband met de excentrische overload is een hersteltijd van 48 uur gewenst. Wij trainen daarom 1 tot 2 keer per week met onze klant. Het aantal trainingen is afhankelijk van uw beginsituatie. Meestal bereiken wij het gestelde doel binnen 10 tot 12 trainingen. Als u wilt trainen om puur uw sportprestatie te verbeteren is het bijvoorbeeld een idee om 2x per jaar een sessie van 10 trainingen te volgen. Het effect blijft een paar maanden, mits u blijft sporten in de tussen gelegen periode natuurlijk.

Meten is weten

Doordat het apparaat aan een computersysteem is gekoppeld is het, in tegenstelling tot traditionele methoden, wél mogelijk om de kracht en het vermogen te meten.

Afspraak maken?

U kunt u aanmelden via het online inschrijfformulier  op onze site of u belt met 030-6361687.Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw klacht. Vervolgens krijgt u een lichamelijk onderzoek om een duidelijk beeld van uw klacht te krijgen. Samen met u zullen we een behandelplan opstellen en zal u trainingen volgen op de flywheel.

Kosten van de revolutionaire flywheeltraining?

Revalidatie middels flyheeltraining wordt door uw aanvullende verzekering vergoed (zie hier de vergoedingen 2015). Preventieve training en/of sportprestatie verbetering middels flywheeltraining; Actieprijs tot 1 april 2015 geldig: Abonnement 10x trainen is 300,- euro. 
Start na 1 april 2015: Abonnement 10x trainen 360,- euro

Meer weten? lees hier een interessant artikel

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44