Plus

Pre operatief programma

Met dit concept heeft FysioVandaag het Menzis Topzorg Idee 2012 gewonnen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fysiotherapie, voorafgaand aan de operatie van uw heup, knie of ander lichaamsdeel kan zorgen voor een sneller herstel na de operatie. Als u weet, dat u geopereerd gaat worden, kunt u samen met uw fysiotherapeut een behandelplan opzetten om u voor te bereiden op de operatie. FysioVandaag werkt hierbij nauw samen met de instructeurs van Piazza Sports.

Samen met uw fysiotherapeut spreekt u, na een intake en screening een behandelplan af. Dit kan ook bij u thuis zijn. Het behandelplan kan bestaan uit effectieve training van uw spieren om de kracht en stabiliteit te vergroten, zodat u dit na de operatie sneller oppakt. Daarnaast kunnen we aan de slag met thuisactiviteiten, zoals traplopen, de douche ingaan of lopen met krukken. Als u dit al voor uw operatie oefent, scheelt dat veel tijd na de operatie. U bent dan tenslotte al druk genoeg met het herstellen na uw operatie.

Als u bekend bent met de oefeningen uit uw trainingsschema kunt u hier zelfstandig mee verder gaan bij Piazza Sports. Dit doet u op basis van een abonnement. U kunt dus dan komen trainen, wanneer u wilt en het kost u geen behandelingen fysiotherapie. Die kunt u beter bewaren voor na de operatie.

De instructeurs van Piazza Sports begeleiden u bij uw trainingsschema en beantwoorden uw vragen. De instructeurs zijn door ons opgeleid in het herkennen van klachten of problemen tijdens uw trainingsperiode. U kunt natuurlijk ook altijd nog een afspraak maken bij uw fysiotherapeut.

Na de operatie gaat u verder met uw eigen, bekende, fysiotherapeut aan het werken van uw herstel. Dat doet u weer op basis van fysiotherapie.

Meer informatie: popprogramma@fysiovandaag.nl

Partners

Contactgegevens

Locaties

Telefoonnummer

FysioVandaag Houten - Piazza Sports

030 - 636 16 87

FysioVandaag Houten - The Dome

030 - 760 34 40

FysioVandaag Leidsche Rijn

030 - 760 34 44